Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung. Konfirmationen er et kirkeligt ritual, der markerer overgangen fra barndom til ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke måle tro, tro handler også om tvivl. Det er ikke kun dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er først og fremmest Gud, der bekræfter dåben. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film, laver rollespil og tager på ture.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester op til din konfirmation. Blandt andet i den gudstjeneste, du er med til at lave sammen med de andre på dit hold.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationen går præst og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den bænk, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Kommende datoer

Konfirmationerne i Stoholm er altid søndagene før og efter  St. Bededag og i Kobberup er det St. Bededag.

Alle konfirmationsgudstjenester starter kl. 10.30.

i 2018 er der konfirmationer i Stoholm kirke, den 22. april (A-klassen) og 29. april (B-klassen) og i Kobberup kirke, den 27. april,

i 2019 er der konfirmationer i Stoholm kirke, den 12. maj (A-klassen) og 19. maj (B-klassen) og i Kobberup kirke, den 17. maj,

i 2020 er der konfirmationer i Stoholm kirke, den 3. maj (A-klassen) og 10. maj (B-klassen) og i Kobberup kirke, den 8. maj.

I 2021 er konfirmation følgende datoer Stoholm kirke, den 25. april (A-klassen) og den 2. maj (B-klassen)

og i Kobberup kirke, den 30. april.

I 2022 er konfirmation følgende datoer Stoholm kirke, den 8. maj (A-klassen) og den 15. maj (B-klassen)

og i Kobberup kirke, den 13. maj.

i 2023 er der konfirmationer i Stoholm kirke, den 30. april (A-klassen) og den 7. maj (B-klassen) og i Kobberup kirke den 5. maj.